A Patkány

 

Patkány és a többi jegy.

Melyik évben születtél: (1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996)

 

A Patkány szereti az anyagi jó világot. Erre törekszik elsősorban, és ezt előbb-utóbb el is éri. Nem éri be kevéssel, mindent meg akar szerezni, elérni, s ha számításai nem válnak valóra, csalódottan vonul vissza. Igaz, ilyen elkeseredett életunt, kedvetlen típussal ritkán találkozunk. Szeretnek a középpontban lenni, társasági emberek; jól szót értenek mindenkivel, született diplomaták. Az életben minden helyzetben fontos szerepet kívánnak játszani; s ez általában sikerül is nekik. Értelmesek és furfangos; terveik tűzön-vízen keresztülviszik. Kedvesek, előzékenyek és elbűvölően tudnak viselkedni:

Hihetetlenül szívósak, törekvők, képesek tartósan, hosszan dolgozni, céljuk eléréséért. Mégis gyötri őket valami állandó félelem a hibázás veszélyétől; a csődbejutástól. Az életet, amikor minden simán megy rettenetesen, élvezik. Igen magasra állítják a mércét, szeretnek magas színvonalon élni Ugyanakkor mindenféle társaságban és minden helyen jól érzik magukat, legyen az kiskocsma, drága bár, luxusvilla vagy vidéki ház. A lényeg, hogy sok barát vegye körül őket, és lehetőleg ők legyenek a társaság középpontjában.

A Patkány ismeretségi köre igen nagy, bár barátja kevés van, mert rosszul választja ki őket. Döntéseiben ugyanis gyakran téved, s nem ismeri fel (vagy csak későn) az igazi értékeket.

A Patkány-nők már igen korán kiválasztják azt a férfit, akit azután egy életre akarnak, s ha lehet; nem is engedik el őket. Gyakran azonban ez a választásuk is elhamarkodott, téves, s ilyenkor, ha a szerelemben csalódnak de nem harcolnak új szerelemért, partnerért, gyakran teljesen visszavonulnak, feladják álmaikat. Ha társuk megértő teljes szerelemmel, szenvedéllyel képesek szeretni, elkényeztetik, gyengédséggel veszik körül őket. Jellemző a Patkány hölgyre az érzékiség és az is, hogy igazi, kellemes otthont képesek teremteni választottjuknak. Ha birtokolnak valakit, nem szívesen válnak meg tőle, s ha ez mégis megtörténik, lelkük békéje, egyensúlya felbillen. A Patkány-nőknek alaposan meg kell nézniük, kit választanak, kibe szeretnek bele, kihez kötik az életüket, mert hajlamosak a meggondolatlan lépésekre. A Patkány-férfiak is vonzók, kedvesek, ügyesek; kitűnő társasági emberek. Olyanok, amilyeneket a nők kedvelnek, még akkor is; ha külsőleg nem valami vonzók; mert a kedvességük; jó kedélyük így is vonzóvá teszi őket: Hangjuk kellemes, szeretnek jókat nevetni, sokat és szívesen beszélnek. Mind a Patkány nő; mind a -férfi szereti, ha jókat, kellemeseket mondanak róla. Hiúk, érzékenyek, de szeretetreméltók. Hibájuk van bőven. Ilyen például, hogy nem tud titokban tartani híreket, pletykákat, amelyeket nem lenne szabad továbbadniuk. Néha utólag megbánják, hogy már megint eljárt a szájuk. Olykor kifejezetten bőbeszédűek, nem tudják magukba zárni örömüket, bánatukat. Pozitív tulajdonságuk a kitűnő humorérzék. Kedvességgel, őszinteséggel könnyen megnyerhetők, és ha már barátnak tartják a másikat, a kapcsolatot megőrzik, ragaszkodók, hűségesek. Általában a Patkány jegyében születettek egészsége kitűnő, s ha mégis megtámadja a szervezetüket valami kór, könnyen, gyorsan gyógyulnak.

Vissza az elejére.


Érc Patkány (1900, és 1960)

Az érc Patkány szeret lazítani, de nem ellensége a céltudatos és értelmes munkának. Átlátja az összefüggéseket, megragadja a kínálkozó lehetőségeket, gyakran győz, de ugyanakkor valakit, vagy valamit el is veszít. Ábrándjai a nagyon csinos, elérhetetlen eszmei személyek felé irányul, de ez legtöbbször számára elérhetetlen. A Patkány hölgyek kissé makacsok, önfejűek, különösen gyerekfogantatás ügyében. Sokszor úgy érzi, egyedül van, de téved, ilyenkor is sokan pátyolgatják.


Víz Patkány (1912, és 1972)

Nem érdekli a megjelenés, elegancia, csak a győzelem. Sokszor megszállottan versenyez, de ha éppen nem versenyez, akkor is győzni akar. Nagyon sokszor elveti a sulykot nem képes kompromisszumokra, begubózik, aminek válás, szakítás, vagy egyéb ilyen rossz lesz a vége. A könnyű kalandokért és a szórakoztatóipari sikerekért néha még a boldogságát is feláldozza. Sokszor a barátait, barátnőit többre értékeli a családi tűzhely melegénél.


Fa Patkány (1924, és 1984)

Becsületes, egyenes, utálja a sumákolást, néha azért mégis elkeni a dolgokat. Emiatt kudarcok érhetik, de mivel rengeteg barátja van, az utolsó pillanatban mindig a hóna alá nyúlnak. Sikerül –e visszaadni nekik a rengeteg segítséget? Talán igen. Utazása közben akad egy rendkívüli partnerre, aki, ha nem is lesz házastársa, de egy életre maradandó emlék lesz. Vigyázzon, mert az italfogyasztása a Fa-patkánynak néha rendkívüli, még akkor is, ha igyekszik visszatartani magát. Nagyon szeret keverni, úgy italokban, mint minden egyébben.


Tűz Patkány (1936, és 1996)

Különleges és érdekes jegy. Nagyon tehetséges, ha le tudja magában győzni a káros szenvedélyeket. Sikerre tör mindig, még, ha takarékon tartja a képességeit. Rendszerint tervszerűen, jól dönt, csak ne értékelje túl magát, és ne pazaroljon energiáiból túlzottan sokat számtalan barátjára, ismerősére. Nagyon éles eszű, de néha körülményes, és sokat kételkedik. Sokszor még magában sem bízik. Tényleg jó ez így? Egy kicsivel több önbizalom, és határozottabb önértékelés és öné a győzelem! Le kellene számolni végre a barátaitól kapott, -nem mindig őszinte- kritikák eredményeivel. Akkor kiderül, hogy tényleg tehetséges, ambiciózus. Ez a siker útja.


Föld Patkány (1948, és 2008)

Ez a jegy akkor dönt helyesen, ha önállóan vállalkozik. Rokonai, barátai vállalkozásában ugyanis könnyen lehet vesztes fél. Teljesen normális embernek érzi magát, nem egy „bezzeg Jancsinak” és ebben igaza is van. Egyben tudja tartani családját, bármilyen nehéz körülmények között is. Sajnos túlságosan hiszékeny mindenkiben megbízik, ami bizonyos körülmények között nem biztos, hogy teljesen jó! Hisz a babonákban, fél a fekete macskától, a 13-as számtól, de ne higgyen annyi rosszat, mert a kígyó se kerékpáron közlekedik. Ugye világos?


Vissza az elejére.

A patkány és a partnerek

Patkány-patkány: Olyan partnerek, akik általában jól kijönnek egymással, bár rivalizálnak is egymással. A szerelemben a Patkány romantikus és gyengéd, lehet tehát közöttük erős szenvedély is. Miután ismerik a másik gyengéit, okosan, megértéssel viseltetnek egymás iránt. Kapcsolatukat egyetlen dolog ronthatja meg: ha nem őszinték egymáshoz. A hazugság megmérgezheti barátságukat, szerelmüket.

Patkány-bivaly: Ez a kapcsolat nem jön létre olyan gyorsan, mint az előző, de idővel megértő, jó partnerekké válhatnak. Ebben nagy szerepe van a Bivalynak, aki türelmesebb, megértőbb társával. A labilis Patkánynak megbízható társa lehet, s általában törekedni fog arra, hogy a Patkány számára kellemes, jó életet biztosítson, támasza legyen a bajban is.

Patkány-tigris: Ez a kapcsolat nem a legideálisabb, kivéve azt a helyzetet, amikor a Patkány-no elismeri a Tigris vezető szerepét, felnéz rá és hajlandó a másodhegedűs szerepét vállalni. A Tigris-férfit ezzel leveszi a lábáról, és az is hajlandó lesz otthon az engedményekre, kedvességre.

Patkány-sárkány: A két típus remekül kiegészíti egymást, minden tekintetben jó partnerek. A Sárkány kiváló humorú, rendelkezik azzal a kisugárzással, amely a Patkányt megfogja, leveszi a lábáról. A bátor, sokoldalú, értelmes Sárkány és a törekvő, gyors észjárású Patkány együtt igen sokat érhet el az életben. A szerelemben is kitűnően megértik egymást, mert mindketten szenvedélyesek.

Patkány-kígyó: Ez bizony nem a legjobb párkapcsolat, bár azonos érdeklődésű területeken megérthetik egymást. A Kígyó imponálhat a Patkánynak, aki szereti a szépet, a vonzót, de nem lehet tudni, hogy mi rejlik a Kígyó ragyogó külseje mögött. A Patkánynak talány a Kígyó, ösztönösen húzódozik tőle. Ha mégis összekapcsolódnak a szerelemben, a Patkány gyakran pórul jár, a Kígyó hűtlenségéről késve szerez tudomást, amikor ez már mások előtt rég nyilvánvaló.

Patkány-ló: Ez sem jó kapcsolat. A Patkány a Lovat beképzeltnek, önzőnek tartja, nem bízik meg benne. Általában egy rövid flörtre elég csak kölcsönös rokonszenvük, s ha ennél tovább mennek, szerelem esetén a Patkány sejtései igazolódnak be, és tragédia lesz a kapcsolatból. A Patkány mélyen és feltétel nélkül szeret akkor is, amikor a Ló már új kapcsolat után nézeget. A Patkány pedig nehezen törődik bele, hogy a másik csak játszott érzelmeivel.

Patkány-bak: Jóllehet, a két típus között több hasonlóság fedezhető fel, tartós kapcsolat ritkán alakul ki közöttük. Az ok: a Patkány számára a Kecske nehezen átlátható. A Kecske nem teljesen őszinte, mindig lappang valami titok körülötte. Valami, amihez a másik nem juthat hozzá, s ez a Patkányt elkeseríti. Ha mégis kapcsolódnak, elsősorban nem a szerelem, hanem a munka, az élethivatás területén érhetnek el együtt kitűnő eredményeket.

Patkány-majom: Ez ismét egy olyan kapcsolódás, amely nem nagyon kedvez a Patkánynak. Igaz, a Majom mozgékonysága, ügyessége, értelmi képességei imponálnak a Patkánynak, soha nem unatkoznak együtt. Szívesen nevetnek, szórákoznak, talán még a szerelmi életben is jól kijönnek egymással. De a Majom nem nagyon őszinte, és ez a Patkányt gyakran gyanakvóvá teszi. Ha a Majom őszinte és nem bántja meg éles nyelvével gyakran a Patkányt, kapcsolatuk akár tartós is lehet.

Patkány-kakas: Ha csak szellemi egyetértésről van szó kettejük között, ideális kapcsolat alakulhat ki Azonban a Kakas hajlamos arra, hogy a Patkányt akár szerelemből, akár haragból felfalja. A Patkány türelme alaposan próbára van téve, s igen gyakran csalódnia kell a Kakasban a szerelem területén is. A Patkány-nő gyakran még a pénzét is a Kakas-férfi drága hobbijaira áldozza, pedig nehezen adj a ki féltve őrzött pénzét.

Patkány-kutya: Ebben a kapcsolatban mindketten jól érezhetik magukat. Vonatkozik ez a barátságra is, a szerelemre is, fiatal partnereknél még a romantika sem hiányzik kapcsolatukból. Ritkán csalódnak egymásban. Ami az anyagiakat illeti, remekül lavíroznak együtt az életben. A Patkány nyugtalanságát a Kutya állhatatossága csodálatosan kiegyenlíti, s a Kutyát még a Patkány rossz tulajdonságai is szórakoztatják, nem botránkozik meg rajtuk.

Patkány-disznó: Remek kapcsolat. Két lelkileg egyenértékű partner, remekül kiegészíthetik egymást az élet bármely területén. Két életművész talált itt egymásra. Az élvezetekre születtek, s nem unatkoznak a szerelemben sem. A Patkánynak olykor az agresszivitását vissza kell fognia az érzékenyebb Disznóval szemben, de mivel alaposan ismerik egymást, a Patkány ritkán okoz komoly fájdalmat partnerének.

Patkány-nyúl: A Nyúl nem jelent izgalmas kalandot, és éppen ezért a Patkány számára nem megfelelő partner. Kettejük viszonyát gyakran a bizalmatlanság jellemzi. A Patkány agresszivitása és fondorlatossága nem tetszik a higgadt Nyúlnak. A Patkány zajos társas élete a Nyúl számára csupán pénzkidobást jelent.